Cand sa spui pentru prima data „Te iubesc” intr-o relatie

Cand sa spui pentru prima data Te iubesc

Esti intr-o relatie relativ noua. Te plimbi cu periuta de dinti prin casa lui, iti pui pijamalele la el in dulap dar cand vine momentul sa-i spui „Te iubesc”, lucrurile incep sa devina putin mai complicate!

 

„Te iubesc” – 2 cuvinte pline de magie si sens. Atunci cand ambele persoane din relatie sunt pregatite sa-si marturiseasca dragostea unul celuilalt declarandu-si cu incredere aceste doua cuvinte care transmit sentimente puternice si incomparabile  de fericire.
Dar, daca unul dintre ei nu este pregatit pentru asa ceva, chiar si cea mai draguta si promitatoare relatie va reprezenta un mic dezechilibru.

Iubirea face parte din cele 2 cuvinte care te pot face sa radiezi de fericire sau sa fii dezamagit.

Cele mai multe confuzii cand spui te iubesc se fac din cauza ca, iubirea poate fi inteleasa in mai multe feluri. Pentru unii, iubirea inseamna sentimente speciale pentru persoana apropiata, iar pentru altii, „Te iubesc” inseamna, „Te casatoresti cu mine?”

Un alt caz in care a spune te iubesc creaza o stare de disconfort este atunci cand unii nu sunt deschisi sa vorbeasca despre iubire sau relatie in general. Daca jumatatea ta nu a auzit niciodata aceste doua cuvinte spunandu-se la ei in casa, atunci se va simti inconfortabil sa-ti spuna.

Apoi, apare problema angajamentului. Daca partenerului tau nu ii este usor sa-ti spuna te iubesc, inseamna ca aceasta expresie el o percepe ca pe o legatura prea stransa, de care nu este inca pregatit.

Unii  folosesc aceste cuvinte pentru manipulare. Spunand te iubesc poate fi un alt  mod de a spune. „Nu te poti desparti de mine – ma vei rani foarte mult.”

 
Inainte sa vorbim despre momentul potrivit cand sa sa spui cuvintele magice, iti vom spune cand sa nu spui te iubesc.

-Cand esti foarte emotionat si nu gandesti rational
-Cand ai baut prea mult
-Cand esti intr-o tensiune sexuala
-Cand vrei sa recompensezi un gest frumos
-Cand stati la un ceai

 

Asadar, cand este momentul potrivit sa spui Te iubesc?

Poti sa intalnesti barbatul viselor tale si sa vrei sa-i spui in cateva saptamani ca el este pentru tine si invers. Dar probabilitatea sa se intample asa este mica, iar cel mai bine este sa asteapti cateva luni pana sa incepi o relatie serioasa care crezi ca va dura, astfel vei fi in masura sa iei deciziile corecte si sa abordezi subiecte cu privire la sentimentele fiecaruia si sa vedeti daca sunteti la acelasi nivel de perceptie.
Intreaba-ti partenerul daca si-ar putea imagina  un viitor cu tine.
Daca simti ca-l iubesti cu adevarat, nu amana foarte mult sa-i spui aceste cuvinte deosebite, deoarece s-ar putea sa nimeresti chiar intr-un moment mai putin potrivit.

Psihologul Sam Owen si scriitor al cartii „Relationship Remedie” ne transmite:
„Ceea ce e bine pentru tine e si pentru altii”.
„Fi tu insuti, spune-i doar atunci cand simti cu adevarat, cand  emotiile iti transmit dorinta de a-l vedea indragostit si fericit.”

-Ia deciziile corecte si dezvaluie sentimentele atunci cand trebuie, astfel se vor dovedi a fi valoroase si meritate sa astepte.

-Spune-i in persoana, mai degraba decat prin telefon sau e-mail. In acest fel, vei putea vedea si simtii reactiile lui sau ale ei. Pana la urma nimic nu este mai important decat sa stii ca cineva te iubeste si tu la fel.